Nobelpark

Wageningen - Wageningen
Actueel aanbod

€ 235.000,- tot € 500.000,-

Over dit project

Het Nobelpark is gerealiseerd in een bijzonder karakteristiek gebied: op de grens van hoog naar laag, aan de rand van de stad. Hier staan grote gebouwen afgewisseld met rijen woningen in een groene ambiance.
Het concept van Nobelpark sluit hier naadloos bij aan. Er zijn gebouwen ontworpen die aansluiten bij wat er al is in deze directe omgeving. Zo wordt er recht gedaan aan het bestaande en wordt er iets nieuws toegevoegd dat hier past.

Door aan te sluiten bij “losse bebouwing in het groen” zal de beleving van de omgeving blijven en wordt er een spannende relatie tussen oud en nieuw gecreëerd.

Concept:

Het enigszins geïsoleerde en ruige, groene karakter van het gebied wordt gekoesterd en versterkt. Er is bewust gekozen om niet een stenen wereld met straten en wanden te scheppen, maar de bebouwing zorgvuldig in de locatie te plaatsen. Door compacte gebouwen en korte rijen woningen toe te passen, ontstaat er veel open ruimte en transparantie. Ook kan een groot deel van de bestaande bomen blijven staan door de losse gebouwen behoedzaam in het landschap neer te zetten.

Bebouwing:
Het Nobelpark bestaat uit zes gebouwen. Twee van deze gebouwen zijn rijtjes met grondgebonden woningen. Deze bestaan uit 12 en 13 woningen die allemaal een persoonlijk tintje hebben. De hoofdvorm van twee appartementengebouwen is een heel herkenbare: een huis met een kap. Door deze eenvoudige vorm in verschillende richtingen te vergroten ontstaat en een groot “huis” met ruimte voor een diversiteit aan appartementen. De gekozen kapvorm zorgt er vanzelf voor dat er een grote verscheidenheid aan oppervlaktes, uitvoeringen en plattegronden ontstaat binnen een gebouw.

‘t Hooft

Omdat de parkeerplaatsen grotendeels aan het zicht onttrokken zijn, zal de beleving in het Nobelpark met name op dit dekniveau gericht zijn. Dat geldt in het bijzonder voor uw grondgebonden woning. Het niveau waarop uw auto voor de deur staat is de parkeerlaag, ook wel de begane grond genoemd. Op deze laag heeft u ook uw tuinkamer en buitenruimte in uw tuin. Het niveau waarop uw voordeur zich op het gemeenschappelijke dek bevindt heet dan ook de eerste verdieping. Op deze etage heeft u ook de keuken en de woonkamer. Meer algemene buitenruimte heeft u bij elk type op de eerste verdieping ter plaatse van het gemeenschappelijk dek én eventueel op uw balkon of terras aan de woonkamer! Het blijkt wel: uw woning is natuurlijk naar buiten gericht en dat is logisch, met al dat bestaande en nieuwe groen.

De persoonlijke tint zal zitten in de uitvoering waarvoor u kiest, want er is van alles mogelijk bij deze woningen. Stel dat u een bijzonder grote living wilt op de eerste verdieping, met een balkon of terras aan de tuinkant en u wilt een royale keuken op de begane grond. Dit kan allemaal; de mogelijkheden zijn talrijk. Het is mogelijk om voor een keuken op de begane grond te kiezen, waardoor op de eerste verdieping een royale living ontstaat. De mogelijkheid is aanwezig om deze keuken afgescheiden te houden van de overige ruimtes door hier een gang te realiseren. Ook is er de optie om aan de tuinzijde uw woning uit te bouwen, waardoor er meer ruimte is voor de invulling van deze woonlaag. Door deze uitbouw ontstaat dan een terras op de 1e etage! Een open relatie met uw tuin… geweldig!

Op de eerste verdieping, waar de voordeur van uw woning zich aan het “zwevende plein” bevindt, zijn ook mogelijkheden om uw wensen te vervullen. De reeds besproken optie om de keuken beneden te maken biedt deze etage de kans om – naast de living – bijvoorbeeld een studeer-/ hobbykamer te realiseren. Ook als u verkiest om deze etage tot een zeer royale woonkamer te maken met buitenruimte op het “plein” kan er toch nog het verlangen bestaan om wat meer privé een buitenruimte te hebben op dit niveau. Dit kan bij een standaard woning door middel van een balkon aan de tuinzijde, al dan niet met een trap naar uw tuin. Of u kiest voor de uitbouw van de begane grond, waarbij een terras op deze uitbouw gerealiseerd wordt.

De tweede verdieping heeft als mogelijkheid dat er voor een separaat toilet op de overloop gekozen kan worden.

De 13 ééngezinswoningen ’t Hooft bieden u veel variatiemogelijkheden qua indeling, liggen in een kindvriendelijke omgeving en beschikken over een diepe tuin op het westen.

De prijzen zijn vanaf € 249.000,= V.O.N. inclusief 2 parkeerplaatsen voor de deur.


Zernike

Woongebouw Zernike staat in een parkachtige groene omgeving op de grond. Zo zal ook uw benadering van het “huis” zijn. U heeft uw eigen royale berging en eventueel een parkeerplaats op het grondniveau. U hoeft niet volledig ondergronds om uw fiets of auto te stallen. Toch wordt dit niveau het kelderniveau genoemd, omdat de beleving van het Nobelpark zich afspeelt op het gemeenschappelijke leefdek. Deze bevindt zich boven de parkeerplaatsen en heeft een zichtverbinding met dit lager gelegen grondniveau. Deze parkeerlaag met parkeerplaatsen en bergingen wordt dus de “kelder” van gebouw Zernike genoemd. De parkeerplaatsen bevinden zich in de parkeerkelder van het Nobelpark, die per auto uitsluitend toegankelijk is via slagbomen.

Zelfs in deze “kelder” is het chique binnenkomen. Vanaf uw auto treedt u gebouw Zernike binnen in een royale, stijlvol afgewerkte hal. De lift staat klaar om u naar uw eigen etage te brengen. Uw eigen berging bevindt zich in de kelder van het gebouw, veilig en afgesloten voor de buitenwereld.

De hoofdentree van gebouw Zernike bevindt zich op het gemeenschappelijke leefdek met het groene hart. Het binnenkomen is aangenaam verrassend en er is veel licht door al het glas. Dankzij de vides (openingen in de etagevloer) krijgt u een gevoel van ruimte door het zicht op de eerste verdieping en op de kelder op grondniveau. De vloer op dit begane grondniveau heeft een chique uitstraling.

De 28 appartement in gebouw Zernike zijn allen uniek qua indeling, ze variëren in oppervlakte van ca. 95 m2 tot ca. 193m2.
De prijzen zijn vanaf: € 229.000,= V.O.N. inclusief 1 parkeerplaats.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Nobelpark
Koopwoningen
72
Prijs
€ 235.000,- tot € 500.000,-
Type woningen
Hoekwoning, Tussenwoning

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Wageningen.

Aanmelden